Kualiti & Persijilan.

Menegakkan falsafah "Kualiti Pertama", Rxelectronics komited untuk menyediakan pelanggannya dengan komponen elektronik yang berkualiti tinggi. Kami menjalankan pemeriksaan komponen di pusat pemeriksaan QC kami.

Dengan bantuan pengesan palsu Abi Sentry


  • Mengesan hilang atau tidak betul mati, kekurangan wayar bon, pin yang tidak tepat dan variasi impedans pin
  • Kembali pas mudah atau fail gagal selepas ujian
  • Menawarkan keyakinan yang tinggi terhadap kesahihan komponen


Pemeriksaan visual

Menggunakan keadaan mikroskop resolusi tinggi seni, pasukan rxelectronics menjalankan analisis pemeriksaan visual di makmal rumah kami. Bahagian-bahagian akan diperiksa sepenuhnya untuk analisis permukaan, menandakan pada bahagian, kod tarikh, coo, status pin serta kuantiti yang diterima, di dalamnya Pembungkusan, penunjuk kelembapan, keperluan desiccant dan pembungkusan luar yang betul. Ia cepat dan cekap untuk menyelesaikan pemeriksaan visual yang akan membantu anda mendapatkan pengetahuan lebih lanjut mengenai status permukaan bahagian.

Ujian Solderability.

Ujian Solderability mempunyai keutamaan dalam penilaian bahagian-bahagian dengan elektrod jenis yang dipimpin. Penilaian akan dijalankan untuk pemadaman komponen elektronik mengikut prinsip "Balance Wetting".

Perkhidmatan de-capsulation

Menggunakan instrumen untuk menghancurkan pakej luar bahagian-bahagian untuk memeriksa sama ada terdapat wafer wujud, saiz wafer, logo pengeluar, tahun hak cipta, dan kod wafer untuk menentukan kesahihan cip.

Ujian fungsi komponen

Menguji fungsi penuh bahagian-bahagian yang mengandungi ujian parameter DC untuk memastikan bahawa bahagian-bahagian mempunyai semua fungsi yang diperlukan, berdasarkan datasheet yang berkaitan.

Ujian sinar-X

Ujian X-Ray adalah analisis tidak merosakkan masa nyata untuk memeriksa perkakasan dalaman komponen. Ia memberi tumpuan terutamanya untuk memeriksa bingkai plumbum cip, saiz wafer, gambarajah ikatan emas, kerosakan ESD dan lubang. Pelanggan boleh menyediakan sampel yang boleh digunakan atau membandingkan dan menyemak baki produk yang dibeli dalam tempoh sebelumnya.


Berkualiti yang disahkan oleh

ISO 9001: 2015 Reagation Reagation No.: Tuv100 04 4606
ISO 14001: 2015 Reagation Reagation No.: TUV104 04 4606

Klik untuk melihat sijil:RX-TUV CER.

Certificate Reagistration No.: TUV100 04 4606 Certificate Reagistration No.: TUV100 04 4606
Produk RFQ